Yin Yoga Radionica

Yin Yoga Radionica

Nakon prošle radionice Yin Yoge i Dragon Dancea u Beogradu, potaknuti brojnim porukama i komentarima, odlučili smo ponoviti radionicu. Na radionicu su dobrodošli praktičari svih stilova joge bez obzira na iskustvo.

U subotu 19. 10.2019. od 09:30 – 15:30h Andrija će nas provesti kroz praksu Yin Yoge i održati predavanje o principima i načelima yin yoge uz naglasak na anatomski dio, a druženje ćemo zaokružiti u Yang stilu, uz dinamičan i vatreni stil vinyasa yoge – Dragon Dance!

Yin joga je lagani i revitalizirajući stil yoge, nastao pod uticajem taoističke filozofije, budističkih tehnika meditacije i klasične hatha joge, kojima se jača svijest o tijelu na dubok i suptilan način. Yin joga je stil u kojem lagano i sa punom pažnjom ulazimo u asane i zadržavamo ih dugo – pet minuta ili duže – i zbog toga nam dozvoljava da zaronimo u duboke slojeve našeg bića.

Intenzitet i dobrobiti prakse yin joge zavise od vremena zadržavanja asana i temperaturi mišića: mišići nisu zagrijani kako bi više naprezanja preuzela vezivna tkiva. Yin joga je meditativna praksa i njeguje unutarnju tišinu, a zbog dugog zadržavanja položaja kultivira strpljenje.

Nakon uvodnog časa Yin Yoge (90min), pričat ćemo o praksi, teoriji, anatomiji i principima na kojima se Yin Yoga bazira (90 min).

Nakon teoretskog dijela radionice vratit ćemo se praksi, jer – kako kaže tvorac yin joge Paulie Zink – „kompletna umjetnost yin yoge je kombinacija yina i yanga, asana i pokreta između asana“ – te se prebaciti na Dragon Dance, „Ples Zmaja“, osebujnu osnažujuću jogijsku sekvencu koja stimulira tok prane unutar organizma uz pomoć potpune svjesnosti i intenzivnog pokreta.
Dobrodošli su također svi koji su učestvovali na prošloj radionici i žele ponoviti ili cijelu radionicu, ili samo žele vježbati.

O Andriji :
Po zanimanju, Andrija je akademski glazbenik trombonist (Gradsko kazalište “Komedija”) i certificirani Yoga učitelj (Gaia Yoga RYT 200, Yin Yoga RYT 600 (Sebastian Pucelle, Murielle Burellier, Jo Phee, Joe Barnett, Paul and Suzee Grilley).

Andrija se prvi put susreće s istočnjačkim tradicijama i učenjima 2003. godine kada odlazi na svoje prvo putovanje u Indiju, gdje uz predano proučavanje vedskih tekstova i raznih filozofskih škola, dolazi do svog prvog yoga sata u tradiciji klasične Hatha yoge. Njegovo yoga putovanje nastavlja se kroz dinamične (yang) stilove Ashtange, Vinyase i Power yoge, kao i upoznavanje sa nježnijim i suptilnijim stilom yin yoge koje predano vježba od 2011. godine. Kako je jedan od Andrijinih glavnih životnih principa balansiranje energije (muško – žensko, shiva – shakti, yin – yang…..), takav je i njegov pristup yogi. Bez obzira na stil (yin/yang), poseban značaj pridaje svjesnom i opuštajućem načinu vježbanja.

Pridružite nam se! ♥

Mjesto: Udruženje Belo pero, Kolubarska 19 (Dušanovac)
Datum: 19.10.2019.

Raspored :
09:30 – 11:00 : Yin joga – praksa
11:15 – 12:45 : Yin joga – teorija (anatomija, fascija, temelji, učinci, pitanja)
12:45 – 14:00 : Pauza za ručak
14:00 – 15:30 : Dragon Dance

Kotizacija za učešće iznosi 30 eur
Prijave putem email-a: [email protected] ili +38598279956

NAPOMENA: Prijavite se što prije, broj učesnika je ograničen, a interesovanje za ovaj stil joge je izuzetno veliko!